آسانسور گیرلس یا بدون گیربکس (قیمت 1403)
واژه گیرلس (Gearless) به معنی بدون دنده می باشد واصطلاحا برای نوعی از موتورآسانسور استفاده میشود که بدون گیربکس می باشند. معمولا موتورهای گیرلس در آسانسورهای بدون موتورخانه استفاده (MRL) استفاده میشوند بنابراین واژه گیرلس و روملس بیشترمواقع به جای هم بکارمیروند. خرید آسانسور گیرلس (gearless elevator) یک انتخاب برای متقاضیان نصب آسانسور در ساختمان های چند طبقه است. گروه مهندسان و پیمانکاران ترجیح می دهند از انواع آسانسورها با ظرفیت ها و عملکرد متفاوت در پروژه های خود استفاده کنند. نصب آسانسورهای گیرلس، مزایای زیادی دارد و برای اکثر ساختمان ها مناسب است. البته اختلاف قیمت آسانسور گیربکسی، قابل توجه است؛ به همین دلیل، خرید آسانسورهای گیرلس در ابتدا هزینه بیشتری دارد ولی در دراز مدت از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر تمام می شود. چنانچه در حال برنامه ریزی برای خرید پک آسانسور هستید، یا می خواهید این مدل تجهیزات را با سایر محصولات موجود مقایسه کنید، تا پایان بحث با ما همراه باشید.
قیمت آسانسور - تاریخ اپدیت قیمت ها 1403/03/16 - قیمت های پایه در جدول زیر ارائه شده اند.
قیمت ها به تومان و بدون هزینه نصب و راه اندازی، شاسی طبقه و شاسی کابین می باشد.
به دلیل متنوع بودن اجزای کابین آسانسور و متغیر بودن هزینه کابین بر اساس مدل انتخاب شده توسط مشتری، جدول زیر بدون هزینه کابین محاسبه گردیده است.
برای اطلاع از قیمت سایر مدل ها با شماره 02122686533 تماس بگیرید.
نوع آسانسور | 2 توقف | 3 توقف | 4 توقف | 5 توقف | 6 توقف | 7 توقف | 8 توقف |
آسانسور گیرلس 6 نفره | 298 میلیون | 316 میلیون | 335 میلیون | 353 میلیون | 374 میلیون | 398 میلیون | 418 میلیون |
آسانسور گیرلس 8 نفره | 304 میلیون | 322 میلیون | 341 میلیون | 360 میلیون | 380 میلیون | 405 میلیون | 423 میلیون |
آسانسور گیرلس به چه نوع آسانسوری گفته میشود؟
آسانسور برقی کششی بدون دنده (گیرلس) اولین بار توسط Otis در سال 1913 اختراع شد و اولین بار در ساختمان Woolworth در شهر نیویورک نصب شد. این نوع سیستم محرکه را می توان در ساختمان هایی با هر ارتفاعی استفاده کرد و با سرعت بسیار بالاتری نسبت به آسانسورهای گیربکسی کار می کند. این نسل جدید آسانسورها بدون نیاز به چرخ دنده ها کار می کنند و مدل های قدیمی تر منسوخ شده اند. این آسانسورها معمولاً با سرعت بیش از 500 فوت در دقیقه (یا 2.5 متر بر ثانیه) کار می کنند، اما بسته به کاربردی که دارند، برخی از آسانسورهای کششی گیرلس ممکن است با سرعتی بسیار آهسته تر نیز حرکت کنند.
در یک آسانسور گیرلس، پنج تا هشت سیم طنابی فولادی، به نام "طناب بالابر" (یا طناب سیمی)، به بالای آسانسور متصل شده و در شیارهای مخصوص به دور قرقره محرک پیچیده می شود. سر دیگر کابل به وزنه تعادلی متصل است که روی ریل های راهنما، خود شفت را بالا و پایین می برد. وزن ترکیبی کابین آسانسور و وزنه تعادل، کابل را به شیارهای قرقره محرک، فشار می دهد و در هنگام چرخش قرقره، کشش لازم را فراهم می کند.
مزایای آسانسور گیرلس چیست؟
- این آسانسورها با سرعت بیشتری حرکت می کنند
- برای ساختمان های مرتفع چند طبقه مناسب هستند
- آسانسور گیرلس برای حمل افراد و کاربردهای حمل بار به کار می رود.
- طراحی منحصر به فرد موتور آسانسور، گشتاور بالاتری را فراهم می کند و با داشتن سرعت های پایین تر، باعث افزایش عمر دستگاه گیرلس می شود.
- نصب و راه اندازی آسان تر
- عدم نیاز به موتورخانه
- کار کردن بدون آلودگی صوتی
- راندمان بالا و عملکرد خوب حتی در حالت تردد زیاد افراد
- ساخته شده از قطعات بادوام و مقاوم
- قیمت مناسب تر
- نصب آسانسورهای گیرلس باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه های عملیاتی می شود
- حرکت کابین آسانسورهای گیرلس، آرام و بدون لرزش و ارتعاش است
- این تجهیزات با ایمنی بالایی کار می کنند
به دلیل حذف گیربکس حلزونی در این مدل موتورها بازده بسیار بالا بوده و معمولا موتورهای گیرلس نسبت به آسانسور مشابه گیربکسی توان پایین تری دارند. به دلیل ساختار کنترل حلقه بسته موتور دقت همسان سازی با سطح طبقه بسیار دقیق تر خواهد بود. با توجه به ساختار موتور گیرلس میتوان آنرا درون چاه آسانسور نصب کرد و بنابراین امکان حرکت تا روی پشت بام و به صورت بدون موتور خانه وجود دارد. با حذف گیربکس امکان دسترسی به سرعت های بالای 2 متربر ثانیه امکان پذیر است ودر حال حاضر تا سرعت 21 متربرثانیه رسیده است.
تفاوت آسانسور گیرلس با آسانسور گیربکسی
- آسانسورهای گیرلس بدون سر و صدای مزاحم کار می کنند و استهلاک کمتری دارند.
- با نصب آسانسورهای گیرلس برای ساختمان می توانید در هزینه های سرویس دوره ای، تعمیرات و نگهداری قطعات آسانسور، صرفه جویی کنید.
- برای نصب موتور آسانسورهای گیرلس نیازی به سیستم خنک کننده موتور ندارید.
- این مدل آسانسورها به روغن کاری مداوم نیازی ندارند؛ در حالی که آسانسور گیربکسی را باید مرتب روغن کاری کنید، در غیر این صورت، قطعات، ساییدگی و فرسودگی بیشتری پیدا می کنند.
- راندمان عملکردی آسانسور گیرلس، بسیار بیشتر از آسانسورهای گیربکسی است.
- آسانسورهای گیرلس برای کار کردن به انرژی کمتری نیاز دارند، پس از نظر مصرف برق، ارزان تر تمام می شوند.
- برای نصب و راه اندازی آسانسورهای گیرلس به فضای کمتری نیاز است.
اجزا و قطعات آسانسور گیرلس
مهم ترین اجزای آسانسور گیرلس در واقع شامل کابین آسانسور، موتور آسانسور و اتصالات بالابری است. موتور آسانسور گیرلس دارای اجزایی مهم هستند که شامل شاسی، فلکه کششی، استاتور سیم پیچی شده ، روتور با آهنربای دائمی ، بلبرینگ ها، ترمز مغناطیسی و ... می باشند. اجزای این موتورها ساده است، بنابراین به روغن کاری مداوم نیازی ندارند. سیستم ترمز در این مدل آسانسورها دارای کفشک است که می تواند حرکت و توقف ایمن آسانسور را فرآهم کند.
انواع کاربردهای آسانسور گیرلس
آسانسور گیرلس برای انواع ساختمان های مسکونی و تجاری – اداری مناسب هستند. به طور کلی از این آسانسورها در ساختمان هایی استفاده می شود که بیشتر از 3 متر ارتفاع دارند. موتور گیرلس برای این مدل تجهیزات، اندازه کوچک تری دارد و بنابراین نصب و راه اندازی آن آسان تر است. این موتورها قطعات ساده تری دارند، به همین دلیل از نظر تعمیرات – نگهداری نیز انرژی و هزینه های کمتری را ایجاد می کنند.
الزامات مهم برای خرید و نصب آسانسورهای گیرلس
1-الزامات مربوط به اتاقک موتور آسانسور
اتاقک ماشین یا اتاقک موتور، یکی از مهمترین نکات برای نصب آسانسورهای گیرلس و گیربکسی است. در آسانسورهای دنده ای یا گیربکس دار، موتور باید در تجهیزات واقع در بالای چاه آسانسور نصب شوند. اما از آنجایی که چرخ ها در آسانسور گیرلس، مستقیماً به موتور و کابین متصل هستند، نیازی به اتاقک ماشین نیست، به همین دلیل است که آسانسورهای گیرلس اغلب به عنوان آسانسورهای بدون اتاقک ماشین یا machine room less elevators (MRL) نیز نامیده می شوند.
2-میزان مصرف انرژی
موتورهای آسانسور گیرلس، کوچکتر از موتورهای آسانسور دنده ای هستند، زیرا چرخ دنده ندارند. موتورهای گیرلس حدود 50% کوچکتر از موتورهای گیربکس دار هستند. این طراحی باعث می شود موتورهای گیرلس، در مصرف برق، کارآمدتر باشند. با کوچکتر بودن موتور، الزاماً سایر اجزا نیز کوچکتر خواهند شد، پس به بهبود عملکرد و جذابیت بیشتر موتورهای گیرلس کمک می کند.
3-ظرفیت کششی
آسانسورهای کششی گیربکسی می توانند تا سرعت 152 متر در دقیقه و حداکثر ارتفاع نزدیک به 75 متر حرکت کنند، در حالی که آسانسورهای کششی گیرلس می توانند تا سرعت 610 متر در دقیقه و فواصل تا 600 متر حرکت کنند. با این حال، ظرفیت بار هر دو آسانسور دنده ای و بدون دنده تقریباً یکسان است. ممکن است مشخصات انواع آسانسورهای گیرلس، از پروژه ای به پروژه دیگر متفاوت باشد، اما واضح است قابلیت های سرعت و مسافت آسانسورهای گیرلس نسبت به آسانسورهای دنده ای، مطلوب تر است.
4-تعمیرات – نگهداری
یکی از الزامات کلیدی، تعمیرات و نگهداری موتور آسانسور گیرلس است. آسانسورهای گیرلس، موتور کوچک تر با قطعات ساده تر دارند که نیاز به روغن کاری مداوم را از بین می برد. این آسانسورها سودمندتر و ارزشمندتر از سایر مدل ها هستند.