
نصب آسانسور با متد 2022 و آموزش گام به گام نصب آسانسور شیشه ای
مراحل نصب آسانسور کششی در ساختمان
1. طراحی واجرای آهنکشی آسانسور
2. نصب درب و ریل
3. نصب کابین و قاب وزنه آسانسور

4. نصب موتور و روی بار قرار دادن آسانسور
5. سیم کشی اجزای الکتریکی در نصب آسانسور

نکات مهم در نصب آسانسور
- چهار سیستم برای آسانسورهای خانگی استفاده می شود: هیدرولیک، کششی، پنوماتیک و درام مارپیچ. نصب سیستم های آسانسور خانگی و صنعتی با هم فرق دارد اما همه آنها به طور کلی، قطعات اساسی یکسانی دارند: یک سیستم محرکه ، یک اتاقک یا کابین و یک سیستم کنترل حرکت .
- آسانسورهای تحت خلأ، آسان ترین مدل آسانسور برای نصب هستند و حتی نگهداری آنها آسان تر است.
- قبل از نصب آسانسور در ساختمان باید تمام مقدمات را فراهم کنید. افراد اضافی یا کارمندان را از محیط خارج کنید. مطمئن شوید که مکان نصب، تخلیه شده است.
- برای نصب سیستم های آسانسور، باید حتماً اقدامات ایمنی را انجام دهید تا عملیات ساختمانی با اطمینان بالا در محل انجام گیرد. با انجام کارهای مقدماتی، زودتر از موعد، به راحتی و به سرعت و به طور موثر می توانید آسانسور را به محض رسیدن قطعات، نصب و راه اندازی کنید.
- نصب آسانسور از عهده افراد معمولی خارج است! حتی اگر نصب آن نسبتاً آسان باشد، قطعات می توانند بزرگ و سنگین باشند و قطعاً نمی خواهید به آسانسور آسیب برسانید یا به خود آسیب بزنید. از شرکت های معتبر در خرید و نصب سیستم های آسانسور حتماً کمک بگیرید.
- قبل از هرگونه تغییر در خانه یا ساختمان شما، باید بررسی کامل انجام شود و نقشه ها تهیه شود. نصب براکت ها، ریل ها، طناب های فولادی، شیلنگ در آسانسورهای هیدرولیک ، سیستم تابلو فرمان و سیستم های الکتریکی برای موتور آسانسور، همه باید طبق برنامه و توسط تکنسین ها انجام می گیرد.
- نصب همه آسانسورها، یکسان نیست. این روند می تواند متفاوت باشد؛ بسته به اندازه ساختمان، اندازه آسانسور و البته منبع تغذیه آسانسور، فرق دارد.
- تا زمانی که نصب کامل نشود، به دلایل ایمنی باید از موانع در اطراف محل نصب، استفاده شود.
- برای آسانسورهای هیدرولیک، پس از نصب کاراسلینگ و اتصال آن به جک ، زمان ایمن سازی آسانسور و اتصال شیرهای برق هیدرولیکی فرا می رسد. روغن هیدرولیک باید به مخزن سیال اضافه شود و شیلنگ بین جک آسانسور و پاور یونیت ، نصب شود.
- پس از انجام این کار و بررسی همه سیستم ها، آسانسور آماده کار است. به دلایل ایمنی، درب های خودکار قفل شونده، کنترل شرایط هوایی، چراغ های اضطراری، ارتباطات اضطراری و سنسورهای تشخیص دود، نصب می شوند.
آموزش نصب آسانسور
دوره آموزش نصب آسانسور شامل سر فصل هایی است که درباره آشنایی با انواع آسانسور، مراحل نصب تجهیزات و قطعات آسانسور و روش های عیب یابی صحبت می کند. نصب آسانسور خانگی با نصب آسانسور صنعتی و آسانسور در ساختمان های تجاری و برج های مرتفع، متفاوت است. مدت زمان نصب و راه اندازی آسانسور به عوامل زیادی بستگی دارد. همچنین تجهیزات به کار رفته در آسانسورها متفاوت هستند. تمام این موارد در آموزش نصب انواع آسانسور به افراد ارائه می شود.
یکی دیگر از مواردی که در آموزش نصب آسانسور اهمیت دارد، اطلاع از قوانین و مقررات نصب و راه اندازی آسانسور است. شرکت خدمات آسانسور با استفاده از یک چک لیست یا جدول از پیش تعیین شده، آسانسور را به مشتری تحویل میدهد و پس از نصب و راه اندازی، امنیت و صحت عملکرد آن را تایید میکند. با توجه به این موارد، مراحل نصب آسانسور در یک ساختمان به زمانی در حد چندروز نیاز دارد.
طراحی و ساخت آسانسور با توجه به نیاز ساختمان و بودجه مالی مشتری انجام می شود. اطلاع از چک لیست سرویس آسانسور و مواردی که در تعمیرات نگهداری آسانسور باید لحاظ شود نیز، جزو سرفصل های آموزش نصب آسانسور قرار دارد. متقاضیانی که در این دوره های آموزشی شرکت می کنند می توانند با شرکت ساخت آسانسور یا شرکت سرویس آسانسور همکاری داشته باشند.
چگونه در دوره آموزش نصب آسانسور شرکت کنیم؟
از آنجایی که نصب انواع آسانسور، فوت و فن های خاص خودش را دارد ،علاقمندان به مباحث فنی و متقاضیان شرکت در دوره آموزش نصب آسانسور قابل توجه هستند. تکنسین هایی که به این حوزه علاقه دارند از دو طریق میتواند این دورههای آموزشی را سپری کنند. همانند هر آموزش دیگری، آموزش نصب آسانسور از طریق آموزش های غیر حضوری و اینترنتی امکان پذیر است. کافیست شما یک دوره آموزشی را ثبت نام کنید و سپس طبق سرفصل ها و زمان برگزاری آموزش ها، در کلاس های آموزشی شرکت نمایید. تجهیزات زیادی برای شرکت در دوره اینترنتی آموزش نصب انواع آسانسور لازم نیست؛ با یک رایانه شخصی این کار را می توانید دنبال کنید.
راهکار دوم برای شرکت در دوره های آموزش نصب آسانسور، مراجعه به مراکز آموزشی و شرکت هایی است که این دوره ها را ارائه میدهند. این دوره ها حضوری هستند و باید برای شرکت در دوره به محل برگزاری مراجعه کنید. تفاوتی نمی کند که دوره های حضوری آموزش نصب آسانسور را انتخاب کنید یا دورههای اینترنتی، آنچه اهمیت دارد این است که شما پس از پایان دوره باید گواهی استاندارد و گواهی تکنسین آسانسور و نصب آسانسور را از مرجع ارائه دهنده دوره آموزشی کسب کنید. با این توضیح، لازم است که حتماً این دورهها را از شرکتها و موسسات معتبر و قانونی دریافت کنید. پس از پایان دوره آموزشی، شما باید در یک آزمون اختصاصی شرکت کنید تا توانایی و دانش شما ارزیابی شود. با توجه به این که تاسیسات و ساختمان سازی رو به افزایش است، شرکت در دوره آموزش نصب آسانسور می تواند یک شغل آینده دار باشد.
مراحل قانونی نصب آسانسور
مراحل قانونی نصب آسانسور شامل اجرا و رعایت یک سری استانداردهایی است که باعث می شود فرآیند و عملیات نصب آسانسور در هر ساختمان به صورت ایمن و هرچه کاملتر به پایان برسد. در حقیقت تمام شرکت های سازنده آسانسور و نصب کننده های آسانسور ملزم به رعایت همین استانداردها هستند. مراحل نصب استاندارد آسانسور با کدهای مشخص شده در استانداردهای جهانی ارتباط دارد.
در میان استانداردهای جهانی برای نصب آسانسور، استانداردهای ایزو، ASME وEN81 و ASTM را می توانید مشاهده کنید. هر کدام از استانداردها به یک جنبه از مراحل نصب آسانسور، تولید آسانسور و قطعات آسانسور در ساختمان های مختلف پرداخته اند. این مراجع استاندارد درباره انواع بالابرها هم صحبت میکنند. به طور مثال اگر یک ساختمان نیاز به نصب بالابر صنعتی داشته باشد، باید از الزامات و استانداردهای همان شرایط پیروی کنند.
از آنجایی که مراحل قانونی نصب آسانسور نقش زیادی در ایمنی قطعات تجهیزات و بازدهی عملکرد نهایی دارد، تصمیم داریم در این قسمت به مهمترین استانداردهایی اشاره کنیم که این مراحل را دنبال می کند. در پایان به مهمترین نکاتی می پردازیم که کمک می کند نصب انواع آسانسور زیر نظر متخصصان، بهتر انجام شود.
فهرستی از مهمترین استانداردهای ایزو برای نصب آسانسور
- ISO 4190-2:2001 = استاندارد مربوط به نصب آسانسور و بالابرها
- ISO 4190-3:1982 = استاندارد مربوط به نصب انواع آسانسور که افراد را حمل می کنند
- ISO 4190-5:2006 = استاندارد مربوط به نصب انواع آسانسور که مربوط به بخش کنترل تجهیزات، سیگنال های آسانسور و اتصالات اضافی می باشد
- ISO 7465:2007 = استاندارد مربوط به آسانسورها و بالابرهای نفربر و راهنمای نصب ریل ها، کابین آسانسور و بررسی ظرفیت حمل
- ISO 8100-1:2019 = استاندارد مربوط به آسانسورهایی که مخصوص به انتقال افراد یا کالاها هستند. در این مرجع، قوانین ساخت و نصب آسانسور به طور کامل عنوان شده است.
- ISO 8100-2:2019 = استاندارد مربوط به طراحی ساخت و محاسبات مهندسی و آزمون ها و کنترل کیفیت انواع آسانسور مخصوص برای حمل افراد و کالاها.
- ISO 8100-20:2018 = استانداردی که به مراحل قانونی نصب آسانسور اشاره می کند و طبق استانداردهای ایمنی جهانی تعریف شده است. این استاندارد برای آسانسورهای نفربر و حمل کالا پیشنهاد می شود.
سایر استانداردهای ایزو که به نصب استاندارد و قانونی آسانسور کمک می کند به شرح زیر است:
- ISO 8100-32:2020
- ISO/FDIS 8100-34
- ISO 8102-2:2021
- ISO 8102-6:2019
- ISO/DIS 8102-20
- ISO/TS 8103-6:2017
- ISO/FDIS 8103-9
- ISO 8383:1985
- ISO 9386-1:2000
- ISO 9386-2:2000
- ISO 9589:1994
- ISO/TR 11071-1:2004
- ISO/TR 11071-2:2006
- ISO/AWI 14798-1
- ISO/AWI TR 14798-2
- ISO 14798:2009
- ISO/TR 14799-1:2015
- ISO/DTR 14799-1
- ISO/TR 14799-2:2015
- ISO/WD TR 14799-2
- ISO/TR 16764:2003
- ISO/TR 16765:2003
مراحل قانونی نصب آسانسور از طریق شرکت های معتبر
استانداردهایی که در بالا به آن اشاره کردیم به شما کمک می کنند مراحل قانونی نصب آسانسور را در شرکت خود اجرا کنید. اگر متقاضی نصب انواع آسانسور هستید، بهترین شرکت آسانسور را باید پیدا کنید. مراحل قانونی این کار به این صورت است که شما با در نظر گرفتن سابقه فعالیت یک شرکت، نسبت به خرید آسانسور و نصب آن اقدام می کنید.
به طور کلی مراحل قانونی نصب آسانسور به صورت زیر فهرست می شود:
- بازدید از ساختمان برای امکان سنجی نصب انواع آسانسور
- در نظر گرفتن فضای مورد نیاز برای نصب
- طراحی یک فضابرای نصب آسانسور مثل نورگیر یا امکان سنجی ساختمان های قدیمی برای نصب
- دریافت مجوز نصب آسانسور در ساختمان
- دریافت مجوز نصب انواع آسانسور از شهرداری
- تنظیم شرایط منبع برق سه فاز و کابل کشی صحیح
- در اختیار داشتن نقشه دقیقی از ساختمان که به تایید سازمان نظام مهندسی رسیده باشد
- در صورت نیاز، لوله کشی ها و کابل کشی ها و مسیرهای عبور کابل و لوله در ساختمان تغییر پیدا کند
- برای مجتمع های بزرگ باید تمام ساکنین نسبت به نصب قانونی آسانسور رضایت داشته باشند
- برنامه ریزی برای بازرسی تعمیرات نگهداری دوره ای آسانسور
- قیمت گذاری صحیح برای خدمات نصب آسانسور
نصب و راه اندازی آسانسور
نصب و راه اندازی آسانسور در ساختمان چند طبقه بالا و پایین رفتن از پله ها را حذف می کند. آسانسورهای مسکونی به افراد کمک می کنند تا به راحتی از طبقه به طبقه دیگر برسند. نصب آسانسور در ساختمان، ارزش ساختمان را افزایش می دهد. یک ساختمان چند طبقه که مجهز به بهترین و زیباترین آسانسور است، قطعاً ارزش بیشتری دارد؛ به خصوص برای ساکنین ساختمان که در دوران میانسالی یا کهنسالی هستند. آسانسورها همچنین امکان حمل و نقل برخی از بارهای سبک بین طبقات را فراهم می کنند.
دلایل زیادی وجود دارد که نصب و راه اندازی آسانسور در ساختمان را توجیه میکند. تفاوتی ندارد که ساختمان شما مسکونی است یا تجاری یا اداری؛ اگر ساختمان بیشتر از ۳ یا ۴ طبقه باشد، نصب آسانسور یک ضرورت است. این ویژگی به عنوان یکی از استانداردهای ساخت و ساز در بسیاری از مراجع عنوان شده است. این که مراحل نصب و راه اندازی آسانسور چگونه است و چه کسانی آن را انجام می دهند، بسیار اهمیت دارد. قطعاً از آنجایی که تجهیزات آسانسور، قطعات پیچیده و پیشرفته ای دارند، تکنسین ها و سرویس کاران آسانسور در شرکت آسانسور باید در کار خود حرفهای باشند. عوامل مختلفی در مراحل نصب آسانسور تاثیر دارد که در قسمت زیر به آن ها می پردازیم.
نصب و راه اندازی آسانسور ساختمان مسکونی چگونه انجام می شود؟
مراحل نصب و راه اندازی آسانسور در ساختمان مسکونی به انتخاب صاحب خانه و امکانات ساختمان بستگی دارد. برای آن دسته از افرادی که پروژه های ساختمان سازی را به تازگی تمام کردهاند، حتماً یک جایگاه ویژه برای نصب آسانسور در نظر گرفته شده که طبق استانداردها روی نقشه ساختمان تنظیم شده است.
آسانسورهای زیبا برای ساختمان های نوساز به صورت سفارشی سازی نصب می شوند، چون شرایط هر ساختمان با ساختمان دیگر متفاوت است. نصب و راه اندازی آسانسور برای ساختمان های مسکونی که قدیمی تر هستند با توجه به شرایط فعلی ساختمان امکان پذیر است. برای اینکه نصب آسانسور را راحت تر انجام دهید، با شرکت ساخت آسانسور مشورت کنید تا مهندسین را به ساختمان شما اعزام کنند. پس از نیازسنجی و بررسی وضعیت ساختمان، مشخص می شود که کدام نوع آسانسور برای شما مناسب تر است.
پس از انتخاب یک آسانسور زیبا برای ساختمان مسکونی، مطابق با سلیقه شخصی و بودجه مالی، نوبت به نصب و راه اندازی آسانسور میرسد. نصب آسانسورهای کششی با نصب آسانسورهای هیدرولیکی متفاوت است. برای آسانسورهای هیدرولیکی باید یک موتورخانه مجزا معمولا در پایین ترین طبقه برای نصب موتور و تجهیزات آسانسور در نظر گرفته شود. قطعات و تجهیزات آسانسور هیدرولیکی و آسانسورهای کششی متفاوتند، بنابراین افرادی که برای این کار اعزام میشوند باید از تمام جزئیات هر دو سیستم مطلع باشند.
چک لیست نصب و راه اندازی آسانسور
قبل از آنکه تکنسین ها و سرویس کاران برای نصب و راه اندازی آسانسور به محل اعزام شوند، باید چند مورد را در نظر بگیرند. حداقل الزامات برای شروع به کار برای انواع آسانسورها مشابه است، اما برخی جزئیات وجود دارد که بسته به نوع آسانسور کششی یا هیدرولیکی، تا حدودی متفاوت هستند. یکی از عواملی که در نصب و راه اندازی آسانسور باید به آن توجه کنید موقعیت آسانسورها و زیرسازی برای نصب است.
استفاده از اتصالات مناسب، کابل کشی دقیق و رعایت خشک بودن و تمیز بودن مکان نصب آسانسور بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد. همچنین برای نصب آسانسور باید مکان نصب را از نظر طول و عرض و عمق گودال روی زمین کنترل کنید که در اندازه های استاندارد قرار داشته باشند. کف سازی برای نصب و راه اندازی انواع آسانسور در ساختمان های مختلف بسیار اهمیت دارد. اگر تمام مراحل را به درستی انجام دهید، قطعاً کارها در کوتاه مدت به پایان می رسد و ایمنی آسانسور هم تضمین می شود.
نصب و سرویس آسانسور
خدمات نصب و سرویس آسانسور برای تمام انواع آسانسورهای موجود در بازار ارائه می شود. شرکت فروش آسانسور بخشی از فعالیت خود را به ارائه مشاوره نصب آسانسور، خدمات سرویس آسانسور و پشتیبانی تجهیزات اختصاص داده است. همان طور که می دانید آسانسورها مهم ترین وسیله حمل و نقل در جهت عمودی هستند. تمام ساختمان های مسکونی و تجاری مرتفع که می شناسید به آسانسور نیاز دارند. نصب آسانسور برای ساختمان های بیشتر از سه طبقه، یک الزام است؛ یعنی در استاندارد ساختمانسازی، این گزینه، تعریف شده است.
انواع آسانسور قرار است بارها، افراد و کالاها را از طبقات پایین تر به بالاتر و بالعکس منتقل کنند. از آن جایی که نصب و سرویس آسانسور با امنیت افراد و تمام کالاهایی که حمل می شوند در ارتباط است، یک فرایند مهم در امورجای ساختمان محسوب می شود. پس از آن که مدل آسانسور برای یک ساختمان انتخاب شد، نوبت به نصب آسانسور میرسد. قوانین نصب آسانسور در یک خانه مسکونی با نصب آسانسور در ساختمان تجاری متفاوت است. نصب و سرویس آسانسور هم برای ساختمان تجاری، مسکونی یا صنعتی قیمت متفاوتی دارد. این تفاوت قیمت به نوع طراحی آسانسور مربوط می شود.
به دنبال صحبت های فوق، می توان پیش بینی کرد که تمام این خدمات باید توسط متخصصان مجرب و آموزش دیده ارائه شوند؛ تکنسین ها و سرویسکارانی که در زمان بسیار کوتاهی، آسانسور را بازرسی می کنند، تعمیرات نگهداری را انجام میدهند، آسانسور را نصب می کنند یا سرویس آسانسور را انجام می دهند. در حقیقت، بهترین شرکت آسانسور، شرکتی است که این افراد حرفهای را در اختیار داشته باشد.
چرا نصب و سرویس آسانسور اهمیت دارد؟
برای نصب و سرویس آسانسور در مرحله اول نیاز دارید که فضای ساختمان را بسنجید. در این شرایط هم شرکت فروش آسانسور، مهندسان و تکنسین های خود را به محل اعزام میکند تا مکان را از نظر ابعاد و اندازه بررسی کنند. نصب استاندارد، هیچ مشکلی را برای انواع آسانسورهای تجاری و خانگی به وجود نمیآورد اما اگر کوچکترین نقصی در مراحل نصب به وجود آمده باشد، ممکن است به مرور زمان، عملکرد آسانسور را با اختلال مواجه کند.
خدمات نصب و سرویس آسانسور برای انواع ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی، هم شامل آسانسورهای هیدرولیکی و هم شامل آسانسورهای موتور گیربکسی می شود. سعی کنید خدمات نصب آسانسور و سرویس آسانسور را از شرکت های معتبر که سابقه فعالیت خوبی دارند دریافت کنید. آسانسور یکی از تجهیزات مهم است که از نظر ایمنی، اهمیت فوق العاده زیادی دارد.
تعمیرات و نگهداری آسانسور
خدمات تعمیرات نگهداری آسانسور به مجموعه خدماتی گفته می شود که برای رفع مشکلات آسانسور ارائه می گردد. اگر به هر دلیلی، مشکلی در آسانسورهای ساختمان به وجود بیاید، درست پس از نصب این تجهیزات، مشمول خدمات پشتیبانی و گارانتی ارائه شده در شرکت خواهند شد. مشکلات به دلایل مختلفی برای سیستمهای آسانسور به وجود می آید.
اگر پس از اولین نشانه ها با شرکت سرویس آسانسور تماس بگیرید، حداقل هزینه ها را برای بازرسی و نگهداری سیستم آسانسور خود خرج خواهید کرد؛ در غیر اینصورت ممکن است آسیبهای جدی به سیستم وارد شود و هزینه های شما برای تعمیرات افزایش پیدا کند. در شرایط شدیدتر شاید نیاز باشد که چند روزی آسانسور را ازکار یندازید ودرهای آن را مسدود کنید تا قطعات آسیب دیده تعویض شوند.
قیمت خدمات تعمیر و سرویس آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر آسانسور شما نیاز پیوسته به تعمیرات و نگهداری دارد، باید یک قرارداد طولانی مدت با شرکت سرویس آسانسور امضا کنید تا در هر دوره، تکنسین ها به محل شما اعزام شوند. در این صورت، قیمت ها برای شما مقرون به صرفه خواهد بود. شرکت خدمات تعمیر و نگهداری و سرویس آسانسور سعی می کند در مرحله اول پس از نصب تا زمانی که گارانتی محصولات به پایان میرسد، تعمیرات و نگهداری را با هزینه هایی بسیار کمتر از حالت معمولی به مشتری خود ارائه دهد.
عامل دیگری که در قیمت نصب آسانسور تاثیر دارد، مدل آسانسور، موقعیت ساختمان، ظرفیت کابین آسانسور، و تجهیزات آسانسور برای نصب در محل است. ایمن ترین آسانسورها تجهیزاتی هستند که با کمترین نیاز به تعمیرات- نگهداری کار می کنند. با توجه به نکاتی که در قسمت بالا اشاره کردیم، چنانچه آسانسور در ساختمان خود دارید، در هر ماه به وضعیت عملکرد آن رسیدگی کنید و در صورت بروز مشکلاتی، با شرکت سرویس آسانسور تماس بگیرید.
آیین نامه نصب آسانسور
آیین نامه نصب آسانسور به مجموعه قوانین و دستورالعمل هایی گفته می شود که صفر تا صد مراحل ساخت، نصب و راه اندازی، تعمیرات- نگهداری و بازرسی آسانسور را در بر می گیرد. یک آیین نامه بر اساس استانداردهای جهانی و استانداردهای داخلی هر کشور تدوین میشود. برای آسانسورهای تولید داخل در کشور ایران هم همین وضعیت وجود دارد. حتی برای آن دسته از شرکت های آسانسور که فقط مونتاژ آسانسور را انجام می دهند، باز هم آیین نامه و استاندارد نصب آسانسور باید رعایت شود.
بررسی نکات و قسمت های کلی و جزئی آیین نامه نصب آسانسور بر عهده مهندسان ناظر و مهندسان طراح است. از آنجایی که طراحی آسانسور، ساخت آسانسور و نصب آسانسور در مدلهای مختلف و به شیوههای متفاوت انجام می گیرد، تجهیزات به کار رفته در این آسانسورها هرکدام طبق استانداردها به تایید می رسند. به طور مثال، استانداردهایی برای آسانسورهای نفربر، آسانسورهای صنعتی و حمل کالا، آسانسورهای بیمارستانی یا آسانسورها و بالابرهایی که مخصوص حمل و نقل خودروها هستند، هر کدام متفاوت تعریف شده اند. الزامات و آیین نامه نصب آسانسور در هر یک از این گزینه ها متفاوت است.
نکات مهم که در آیین نامه نصب آسانسور درج شده اند:
نصب انواع آسانسور طبق آیین نامه در یک سری از موارد مشترک است. مثلاً برای نصب آسانسور باید ابتدا نقشه ساختمان را در اختیار داشت و مکان نصب آسانسور دقیقاً مشخص شود. برای نصب انواع آسانسور نیاز به فونداسیون دقیق است. اندازه و ابعاد فونداسیون و گودی گودال، مواردی هستند که در آیین نامه نصب آسانسور ذکر می شوند. شرایط نصب در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی متفاوت است. نصب انواع آسانسور طبق آیین نامه و استانداردها باید با در نظر گرفتن تجهیزات موتور آسانسور و ظرفیت حمل آسانسور انجام گیرد.
ارتفاع بین طبقات، ارتفاع آسانسور و سرعت بالا و پایین رفتن کابین آسانسور از دیگر مواردی است که در آیین نامه نصب آسانسور نوشته شده است. همچنین یکی دیگر از مواردی که بسیار مهم است، اندازه عرض راهروها برای نصب آسانسور یا باز و بسته شدن درب آن در مجتمع های چند واحدی می باشد. موارد دیگری که برای نصب آسانسور در آیین نامه و استانداردها درج شده شامل مساحت کف کابین آسانسور به ازای حمل تعداد مشخصی از افراد است.
کف کابین آسانسور بر اساس متر مربع تعریف می شود که برای هر استاندارد، تعداد خاصی از مسافران را حمل می کند. مثلاً اگر مساحت کابین آسانسور حداکثر ۲ متر مربع باشد، قابلیت حمل 11 نفر را دارد. اگر قرار باشد آسانسور، افراد بیشتری را حمل کند باید مساحت کابین آسانسور بیشتر باشد. برای طراحی و ساخت کابین آسانسور، حداکثر ظرفیت حمل بار یا افراد، بر اساس کیلوگرم طبق استانداردها تعریف می شود. این ویژگی با مساحت کابین آسانسور در ارتباط است. مثلاً کابین آسانسور با مساحت حداکثر ۲ متر مربع، حداکثر می تواند 825 کیلوگرم را حمل کند.
نکات تکمیلی در آیین نامه نصب آسانسور
علاوه بر نکات فوق، برخی از موارد هم وجود دارند که به عنوان نکات تکمیلی در آیین نامه نصب آسانسور باید به آن توجه شود. به طور مثال، در مراحل نصب آسانسور پس از اجرای فونداسیون صحیح، لازم است که سازه های آهن آلات برای اسکلت بندی، خریداری و نصب شود. چاه آسانسور باید به صورت ایمن در نظر گرفته شود و اگر لازم است دیواره های چاه آسانسور، مقاوم سازی شود. برای آسانسور طبق آیین نامه نصب آسانسور باید یک اتاقک مخصوص به عنوان موتورخانه در نظر گرفته شود و اندازه موتورخانه از نظر طول و عرض و ارتفاع و محل ورودی برای افراد، استانداردهای خاص خودش را دارد. همچنین سیستم تهویه برای موتورخانه باید نصب شود تا شرایط آن مکان را در حد اعتدال نگه دارد.
از دیگر موارد مهم برای نصب آسانسور، در صورتی که محل نصب صاعقه خیز باشد،در نظر گرفتن تجهیزاتی است که بار الکتریکی را در موتورخانه تخلیه می کنند. در کنار تمام این موارد، توجه به کابل کشی برق، نصب سیم ارت، ایمن بودن کابل های برق و فاصله نصب آن تا تابلوی برق سه فاز، برای نصب آسانسور بسیار مهم هستند. تمام این جزئیات هر کدام دنیای پیچیده ای دارند و از مواردی هستند که در آیین نامه نصب آسانسور وجود دارند.
نقشه نصب آسانسور
داشتن نقشه نصب آسانسور یکی از نکات مهم در برنامه ریزی ساخت و نصب این تجهیزات کاربردی برای هر ساختمان محسوب می شود. برنامه ریزی برای استفاده از انواع آسانسورها، بخش حیاتی و ضروری بسیاری از پروژه های ساختمانی است. متاسفانه درصد کمی از معماران یا سازندگان پروژه های ساختمانی، نسبت به طراحی و ساخت آسانسور ایمن و استاندارد برای ساختمان خود برنامه ریزی دقیقی دارند.
نصب انواع آسانسور در ساختمان های نوساز یا ساختمان های قدیمی الزاماً نیاز به نقشه ساختمان دارد. غیر ممکن است شما بدون داشتن پلان ساختمان بتوانید برای نصب آسانسور برنامه ریزی کنید. انواع آسانسور و بالابر، تجهیزاتی جدایی ناپذیر از زندگی مدرن امروزی هستند. همانطور که به تاسیسات لوله کشی آب گرم و سرد در ساختمان نیاز دارید، آسانسورها و بالابرها هم باید در پروژه های ساختمانی وجود داشته باشند.
یک آسانسور با کیفیت، ارزش یک ساختمان را بالاتر می برد. به ویژه اگر طراحی آسانسور کاملاً منحصر به فرد و خاص انجام گرفته باشد، این ارزش، دو چندان افزایش خواهد یافت. اجرای آسانسور در ساختمان با داشتن نقشه نصب آسانسور که توسط تیم حرفهای تنظیم شده، امکان پذیر است. مواردی را در ادامه مطلب اشاره میکنیم که به شما کمک می کنند آسانسور مناسب ساختمان را انتخاب کنید یا بتوانید نکات مهم در خرید آسانسور را نیز راحت تر در نظر بگیرید.
چرا تهیه نقشه نصب آسانسور، یک فرایند زمان بر و دشوار است؟
به زبان ساده باید گفت که تهیه نقشه نصب آسانسور بسیار دشوار است چرا که طراحی آسانسور با توجه به تجهیزات پیشرفته ای که دارد، باید به جزئیات زیادی بپردازد. طراحی آسانسور و تهیه نقشه نصب انواع آسانسور، بسته به اندازه و نوع ساختمان ها متفاوت است. صدها تصمیمگیری مختلف برای تهیه نقشه نصب آسانسور وجود دارد. ممکن است نقشه نصب انواع آسانسور در بیمارستان ها با آسانسورهای مجتمع های مسکونی متفاوت باشد.
همچنین آسانسورهایی که در ساختمانهای مسکونی عریض تر نصب میشوند، با آسانسورهایی که در ساختمان های باریک تر با فضای محدودتری باید قرار گیرند، بسیار فرق می کنند. آنچه در تهیه نقشه آسانسور اهمیت دارد این است که شما باید یک مکان استاندارد در ساختمان را در نظر بگیرید و برنامه ریزی ها را به گونه ای ترتیب دهید که آسانسورها، نرم و روان و ایمن حرکت کنند. نصب آسانسور در ساختمان یک موضوع چالش برانگیز است و از طریق بهترین شرکت آسانسور قابل پیگیری می باشد.
مزایای تهیه نقشه نصب آسانسور چیست؟
تهیه نقشه نصب آسانسور به منزله اجرای استاندارد مراحل نصب آسانسور در ساختمان است. اگر برنامه ریزی برای خرید و نصب انواع آسانسور، دقیق تنظیم شود و طبق برنامهریزی تمام کارها پیش برود، آسانسور ایده آل در ساختمان نصب می شود و کمک می کند که بازدهی ساختمان بالاتر برود و با ایمنی بیشتری کار کند. آسانسورهایی که ایده آل و استاندارد طراحی شده اند، هم نمای زیباتری دارند و هم یک فضای امن را در ساختمان ایجاد می کنند. این بدان معنی است که مسافران آسانسور هنگام حرکت بین طبقات در ساختمان، یک تجربه لذت بخش، بدون استرس و دلهره را خواهند داشت. تمام این کارها جز با تهیه نقشه نصب آسانسور از طریق بهترین مهندسان شرکت آسانسور امکان پذیر نخواهد شد.
طراحی استاندارد آسانسور با تکیه بر نقشه نصب آسانسور باعث صرفه جویی بیشتر در هزینه های شما خواهد شد. بهتر است یک سناریوی قوی برای طراحی و نصب آسانسور داشته باشید تا بهره برداری شما از آسانسور ساختمان به بهترین شکل امکان پذیر شود. آسانسورهایی که استاندارد نیستند یا نمای نامطلوبی دارند یا به اندازه کافی برای خدمات آن، وقت، اختصاص داده نشده است، ارزش یک ساختمان را بسیار پایین می آورند. با داشتن یک برنامه ریزی دقیق جهت نصب آسانسور، از شکست های بزرگ و هدر رفتن هزینه ها قطعاً جلوگیری خواهید کرد.
نصب مکانیکال آسانسور
نصب مکانیکال آسانسور شامل استانداردها و مراحل نصب مکانیکی انواع آسانسور است که به ایمنی بیشتر این تجهیزات در ساختمان کمک می کند. همانطور که در مقالات قبلی هم اشاره کردیم، برای نصب آسانسور نیاز به تهیه یک چک لیست استاندارد می باشد. چک لیست برای بازرسی و سرویس آسانسور هم ضرورت دارد. آنچه از نصب مکانیکی یا مکانیکال آسانسور در منابع عنوان کرده اند، شامل نصب و کنترل تمام تجهیزات و قطعات و سخت افزارها در جزئی ترین قسمت یک سیستم کامل آسانسور می باشد.
از قطعات کوچک گرفته تا قطعات بزرگ، سیم ها و کابل ها، فونداسیون، اسکلت سازی استاندارد، رعایت دقیق فاصله ها، بین قطعات ثابت و متحرک، همگی در نصب مکانیکال آسانسور اهمیت دارند. طراحی سیستم آسانسور، فرآیندی نیست که شما بتوانید در آخرین لحظه، تمام آنها را انجام دهید. طراحی و ساخت آسانسور و نصب مکانیکال آسانسور نیاز به یک برنامه ریزی بسیار دقیق دارد. مراحل ساخت و نصب باید طبق برنامه ریزی پیش برود؛ در غیر این صورت، پروژه آسانسور با شکست روبرو خواهد شد.
درست از زمانی که شما مراحل نصب آسانسور به صورت مکانیکال را کلید می زنید، تا زمانی که آسانسور برای بهره برداری آماده شده است باید یک زمان مشخص را طی کند. فراموش نکنید که برنامهریزی و اجرا از زمان طراحی و ساخت تا بهره برداری از آسانسور پس از نصب، یک فرآیند طولانی و زمان بر میتواند باشد. اگر زودتر نسبت به نصب آسانسور اقدام کنید، قطعاً بهترین نتیجه را در زمان مورد نظر خود خواهید گرفت.
نصب مکانیکال آسانسور با توجه به وضعیت ساختمان
برای نصب مکانیکال آسانسور نیاز دارید که الزامات و استانداردها را با توجه به نوع آسانسور و شرایط ساختمان در نظر بگیرید. قبل از اینکه برای نصب آسانسور اقدام کنید، حتماً با بهترین شرکت آسانسور مشورت کرده اید و می دانید که کدام یک از مدل های آسانسور برای ساختمان شما مناسبتر است. یک آسانسور خوب، مبتنی بر درک کامل از نحوه استفاده آن در ساختمان طراحی می شود و این به معنای یک گفتگوی جامع میان مشتری و شرکت ساخت آسانسور است.
پس از آنکه عوامل موثر در نصب مکانیکال آسانسور و انتخاب مدل آسانسور بررسی شد، تصمیم گیری برای خرید توسط مشتری انجام می شود. شرکت آسانسور تضمین میکند که تمام مراحل را از ابتدا تا انتها همراه مشتری باشد. اینکه چه تعداد افراد با آسانسور در ساختمان بالا و پایین می روند، کدام ساعت در طول روز، استفاده بیشتری از آسانسور می شود و آیا امکان نصب آسانسور اختصاصی در ساختمان وجود دارد یا خیر، مواردی هستند که هنگام خرید آسانسور اهمیت دارند. نصب مکانیکال آسانسور در مکان های شلوغ مانند رستوران ها، هتل ها و مراکز خرید، طبق یک سری از استانداردها انجام می گیرد. برای آسانسورهایی که در مجتمع های کمتر از ۱۰ طبقه نصب می شوند، شرایط نصب، ساده تر از برج های چند طبقه یا آسمان خراش ها خواهد بود.
توجه به فونداسیون در نصب مکانیکال آسانسور
در نصب مکانیکال آسانسور توجه به اندازه های فونداسیون و نوع متریال به کار رفته در این قسمت جزو اولین اصول نصب آسانسور است. برای نصب آسانسور باید اندازه گودال، فضای بالای سطح آسانسور، ارتفاع و عمق گودال، ابعاد چاه آسانسور و موارد دیگر را در نظر بگیرید. داشتن یک نقش از پلان ساختمان در این مرحله ضرورت دارد. اندازه کابین آسانسور مشخص می کند که مراحل نصب مکانیکال آسانسور چگونه باید اجرا شود. برای پروژه های ساختمانی که از ابتدا کلید می خورند، در پلان ساختمان مکان مشخصی برای نصب آسانسورها در نظر گرفته شده است. در فرایند نصب مکانیکی آسانسور، توجه به سرعت حرکت آسانسور جهت سرویس دهی مناسب به ساختمان ضرورت دارد.
نکات تکمیلی در نصب مکانیکال آسانسور
آسانسور یک سیستم کاربردی و توسعه یافته در ساختمان های مختلف است. مواد اولیه که در ساخت انواع آسانسور به کار می رود متنوع هستند. فولاد ضد زنگ، لمینت، شیشه، کفپوش ها و روکش های وینیل، سنگ های تزیینی ساختمانی و ورقه های استیل، نمونهای از متداول ترین مصالح در ساخت تجهیزات و کابین آسانسور هستند. در نصب مکانیکال آسانسور باید سیستم های روشنایی، نورپردازی، سیستم های هشدار داخل کابین آسانسور، تلفن تماس اضطراری، درست کار کردن ریل ها و کابل های آسانسور و صدها نمونه دیگر توسط متخصصان و مهندسان بررسی و نظارت شود.
زمانی می توان گفت که نصب مکانیکال آسانسور به طور استاندارد انجام شده که تجهیزات آسانسور بازدهی رضایت بخش داشته باشند. کابین آسانسور باید نرم و روان حرکت کند و حرکت کابین بین طبقات، هیچ صدای اضافی تولید نکند. نصب استاندارد آسانسور از هزینه های بیشتر برای تعمیرات- نگهداری جلوگیری خواهد کرد. اگر نیاز دارید که نصب آسانسور در ساختمان شما طبق آیین نامه و استانداردها با کیفیت بالا انجام شود، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
نصب آسانسور در نمای ساختمان
نصب آسانسور در نمای ساختمان یک راه حل کاربردی برای پروژه هایی است که فضای کافی برای نصب آسانسور در داخل ساختمان در نظر گرفته نشده است. آسانسورهایی که در نمای خارجی ساختمان نصب می شوند، به صورت ایستاده و عمودی به بالکن یا تراس، راهروها و انباری ساختمان دسترسی مستقیم دارند. نصب یک آسانسور در نمای خارجی ساختمان، مزیت های زیادی را باعث می شود. مثلاً اگر آسانسور فضای باز نصب کنید، داخل ساختمان شما محدودتر نخواهد شد؛ بنابراین اگر اندازه فضای راهروها در داخل آپارتمان باریک باشد، با نصب آسانسور در بیرون ساختمان، این فضاها قابل دسترسی بیشتری خواهند بود.
با نصب آسانسور در نمای ساختمان بدون این که نیاز داشته باشید پلان داخل ساختمان را تغییر دهید، آسانسور به بهترین شکل نصب می شود. آسانسور فضای باز، هیچ بار اضافی به سازه داخل ساختمان وارد نمی کند. همچنین نصب آسانسور در فضای بیرونی ساختمان، سریع تر و راحت تر امکان پذیر است. آسانسورهای فضای باز در نمای بیرون ساختمان، قابلیت نصب از کف تا پشت بام را دارند. نصب آسانسور در نمای ساختمان با پیشرفته ترین بالابرها و با کیفیت ترین محصولات انجام می گیرد. این آسانسورها زیبایی بیرونی بیشتری دارند، محکم و بادوام هستند و همچنین می توانید آنها را به صورت سفارشی سازی شده به شرکت آسانسور سفارش دهید.
مراحل خرید آسانسور فضای باز
اگر برای نصب آسانسور در نمای ساختمان تصمیم گیری کرده اید، پیشنهاد می کنیم بهترین شرکت آسانسور را برای این خدمات پیدا کنید. شرکت خدمات آسانسور با داشتن چندین دهه تجربه در صنعت آسانسور، یک تامین کننده معتبر محسوب می شود. قبل از نصب آسانسور، مهندسان از ساختمان شما بازدید میکنند تا امکان سنجی لازم را انجام دهند و طبق مقررات و آیین نامه ها بتوانند مدل مناسب برای آسانسور فضای باز را پیشنهاد بدهند. برای خرید آسانسور فضای باز، اندازه کابین آسانسور، حداکثر حمل بار، نمای بیرونی ساختمان، ترافیک ساختمان برای استفاده از آسانسور، قیمت آسانسور و هزینه های نصب و نگهداری و سرویس آسانسور اهمیت دارد.
مزایای نصب آسانسور در نمای ساختمان
نصب آسانسور در نمای ساختمان مزایای زیادی را به همراه دارد. اول از همه، دسترسی تمام افراد خانواده را به طبقات و قسمت های مختلف ساختمان میسر می سازد. حتی سالمندان، معلولین و افرادی که بسته های سنگین را خریداری کردند و می خواهند به طبقات بالاتر ساختمان بروند، از آسانسور فضای باز به راحتی استفاده خواهند کرد. دومین مزیتی که نصب آسانسور فضای باز موجب می شود، بالاتر بردن ارزش ملک شما است.
یک ساختمان که از زیباترین آسانسور در نمای بیرونی برخوردار شده، ارزش مضاعف دارد. این یعنی اگر قرار باشد ملک شما برای فروش، قیمت گذاری گردد، به نسبت ارزش آسانسور و کاربری آسان تر ساختمان ، ملک شما گران تر به فروش می رسد. اگر این چنین مزایایی برای شما اهمیت دارد، با بهترین شرکت آسانسور مشورت کنید تا نمونه کارهای اجرا شده در اختیار شما قرار داده شود. تصمیمگیری برای خرید آسانسور، یک تصمیم گیری دقیق و هوشمندانه است. با یک مشورت ساده و تعیین بودجه اولیه می توانید آسانسور زیبایی را برای ساختمان خود سفارش دهید.
نصب آسانسور در اصفهان
شرکت های نصب آسانسور در اصفهان با به کارگیری کارشناسان حرفه ای در این زمینه، قبل از نصب آسانسور، فضای ساختمان مورد نظر را مورد بررسی قرار می دهند. آسانسورها دستگاه های پیشرفته ای هستند که به منظور حمل و نقل بار و افراد در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. برای نصب و راه اندازی آسانسور نیاز است ساختمان مورد نظر دارای فضای مناسب و کافی باشد.
علاوه بر این، تکنسین های نصب آسانسور باید مهارت و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشند. در بسیاری از ساختمان ها فضای کافی در راه پله ها و نورگیرها برای نصب آسانسور وجود دارد و مرحله نصب آسانسور به راحتی و با هزینه ای مناسب انجام می شود. اما در برخی از ساختمان های قدیمی که دارای راه پله های باریک هستند، فضای کافی برای نصب آسانسور وجود ندارد که در این صورت، کارشناسان از فضای حیاط خلوت و یا فضای بیرون ساختمان برای نصب آسانسور استفاده میکنند.
هزینه نصب آسانسور در ساختمان های مختلف
هزینه نصب آسانسور در اصفهان با توجه به تعداد طبقات ساختمان، هزینه ایاب و ذهاب کارشناسان نصب، تعداد روزهای کاری و نوع آسانسور متفاوت می باشد. در بسیاری از برج های لوکس و مجلل که تعداد طبقات زیاد است و در طول شبانه روز، به صورت مداوم از آسانسور برای رفت و آمد استفاده می شود، کیفیت و نوع آسانسور از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
مدت زمان نصب آسانسور اصفهان در ساختمان ها با توجه به تعداد طبقات، متفاوت است؛ در ساختمان های اداری، تجاری و برج ها، مرحله نصب آسانسور ممکن است حدود یک ماه طول بکشد. تکنسین های ماهر نصب آسانسور اصفهان، پس از نصب و راه اندازی آسانسور، تمامی سرویس های اولیه را جهت حفظ ایمنی و افزایش طول عمر آسانسور انجام می دهند. نصب آسانسور در اصفهان طبق آیین نامه ها و قوانین مربوطه با برنامه ریزی کامل و نقشه دقیق و از پیش طراحی شده اجرا می شود و تکنسین ها، تمامی اصول و موارد مربوط به نصب و راه اندازی آسانسور را رعایت میکنند.
موارد ایمنی در نصب آسانسور در اصفهان
قبل از نصب آسانسور، جهت افزایش سرعت عمل در کار و حفظ ایمنی، نیاز است موارد زیر رعایت شود:
- طراحی مناسب، برنامه ریزی درست و اجرای صحیح
- انجام تمامی اقدامات لازم جهت حفظ ایمنی
- انتخاب کارشناسان و تکنسین های حرفه ای و ماهر
شرکت های ساخت و نصب آسانسور در اصفهان جهت انجام پروژه، ملزم هستند تمامی استانداردهای قانونی مربوطه را رعایت کنند. هر یک از این استانداردها به یک جنبه از نصب آسانسور، تولید آسانسور و قطعات آن می پردازد. بهترین شرکت نصب آسانسور اصفهان با سابقه فعالیت طولانی مدت در این زمینه توانسته است خدمات نصب و راه اندازی انواع آسانسور را در حداقل زمان ممکن و با حداقل هزینه انجام دهد. در گذشته، در ساختمان های قدیمی تر، نصب آسانسور در ساختمان هایی که تعداد طبقات آن کمتر از سه یا چهار طبقه بودند ضرورت نداشت اما امروزه با توجه به افزایش جمعیت و ساخت و ساز ساختمان های بلند با تعداد طبقات زیاد، نصب و راه اندازی آسانسور به عنوان یکی از عناصر کلیدی و ضروری ترین امکانات رفاهی ساختمان محسوب می شود.
نکات تکمیلی برای نصب آسانسور در ساختمان
نصب آسانسور در ساختمان ها علاوه بر سهولت در رفت و آمد، نقش چشمگیری در افزایش قیمت واحدهای ساختمان دارد. نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با مشکلات زیادی همراه است. در بسیاری از مواقع که فضای کافی برای نصب آسانسور وجود ندارد، ممکن است تمامی ساکنان با تخریب بخشی از ساختمان موافقت نکنند و یا فردی که در طبقه اول ساختمان ساکن است، اجازه نصب آسانسور را در حیاط خلوت ندهد.
برای نصب و راه اندازی آسانسور در مرحله اول، رضایت تمامی ساکنان ساختمان شرط است و تا زمانی که تمامی افراد ساکن در یک ساختمان رضایت نداشته باشند، برای نصب آسانسور نمیتوان اقدام کرد. انتخاب نوع آسانسور با توجه به فضای ساختمان و بودجه مالی افراد و سلیقه شخصی متفاوت است. کارشناسانی که در زمینه نصب آسانسور در اصفهان فعالیت دارند، از تمامی جزئیات سیستم های آسانسورهای مختلف مطلع هستند و با توجه به فضای ساختمان، اقدام به نصب آسانسورهای کششی یا هیدرولیکی می کنند.
مهمترین عواملی که به هنگام نصب و راه اندازی آسانسور باید مورد توجه کارشناسان نصب قرار گیرد:
- داشتن دانش کافی و تجربه بالای تیم طراحی
- زیرسازی مناسب برای نصب آسانسورها با توجه به موقعیت آنها
- اطمینان از تمیزی و خشک بودن مکان نصب و راه اندازی آسانسور
- دقت کافی برای کابل کشی و استفاده صحیح از اتصالات مناسب با نوع آسانسور
نصب آسانسور در بالکن
نصب آسانسور در بالکن از مواردی است که برای ساختمان های قدیمی کاربرد دارد. در واقع نصب آسانسور باید با رعایت نکات استاندارد و ایمنی کامل انجام شود، زیرا با جان انسان ها سرو کار دارد. بسته به پلان طبقه ای که در آنجا سکونت دارید می توانید آسانسور مناسب را نصب کنید. انتخاب مکان مناسب برای نصب آسانسور علاوه بر کاربردی بودن آن موجب زیبایی بصری نیز خواهد شد. نصب انواع مختلف آسانسور در ساختمان هایی که فضای کافی در راه پله برای طراحی ندارند، در قسمت بالکن صورت می گیرد. اجرای این نوع آسانسور مستلزم به کارگیری نیروهای باتجربه در این امر است. بدین ترتیب تمامی مراحل کار به صورت تخصصی انجام خواهد شد.
نکات مهم در ارتباط با نصب آسانسور در بالکن
- بازدید از ساختمان مورد نظر توسط افراد متخصص در این زمینه
- امکان سنجی در خصوص شرایط نصب و بررسی گزینه های موجود
- انتخاب نوع مناسب کابین آسانسور
- انتخاب متریال مناسب و باکیفیت برای ساخت آسانسور به لحاظ ایمنی بیشتر
- طراحی به گونه ای که از نظر نمای ظاهری ساختمان مشکلی ایجاد نکند
زمانی که در راه پله فضای کافی جهت نصب وجود ندارد، فضای بالکن، گزینه ای مناسب تلقی می شود؛ به ویژه اگر ساکنان سالمند یک ساختمان در طبقات بالاتر بیشتر باشند و رفت و آمد از پله برایشان دشوار باشد.
آسانسور مناسب برای بالکن چه ویژگی هایی دارد؟
انتخاب آسانسوری که برای نصب در قسمت بالکن ساختمان های قدیمی مورد استفاده قرار می گیرد از نوع هیدرولیکی بهتر است. در واقع، ساختمان های قدیمی باید از لحاظ ویژگی های فیزیکی مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند تا مشخص شود که بهترین مکان برای قرارگیری آسانسور، کجای ساختمان است. برای بالکن، بهتر است از آسانسور هیدرولیکی استفاده شود؛ زیرا در این محصول، سیلندر و پیستون جک هیدرولیک که در زیر کابین تعبیه می شوند دارای امنیت بالایی هستند.
نوع آسانسور هیدرولیکی، دارای قدرت بیشتری نسبت به نوع آسانسور کابلی- کششی برخوردار است، بنابراین احتمال سقوط آسانسور به حداقل میزان ممکن کاهش خواهد یافت. سیستمی که برای آسانسور هیدرولیکی طراحی شده است دارای ترمز اضطراری می باشد. به همین صورت اگر در حین حرکت، مشکلی پیش آید و یا برق قطع شود، بیشترین میزان ایمنی در آن وجود دارد.
اصول نصب آسانسور در بالکن
رعایت استانداردهای اصولی و مورد تایید برای نصب آسانسور در بالکن ساختمان ضرورت دارد. فناوری نوآورانه ای که برای نصب آسانسور در نظر گرفته شده، موجب می شود که فرایند نصب به سادگی صورت بگیرد و مقرون به صرفه باشد. در این صورت، برای نصب آسانسور در قسمت بالکن ساختمان های مسکونی نیازی به حفر چاله نیست و به همین دلیل، با ارائه یک طراحی منحصر به فرد، یک محصول مناسب ارائه خواهد شد.
آسانسورهای جدید در مقایسه با نوع قدیمی آنها دارای سرعت نصب بیشتری هستند و نیاز به هزینه اضافی در مراحل کار ندارند؛ در ضمن در مدل های مختلفی عرضه می شوند. در نهایت برای نصب، نیازی به فضای خیلی بزرگ ندارند و به همین دلیل با اطمینان بیشتری قابلیت نصب در قسمت بالکن ساختمان را خواهند داشت. برای نصب بالابر در بالکن، پیمانکار، به دقت، آسانسور را در جای خود محکم خواهد کرد تا ضمن حرکت و استفاده زیاد از آن مشکلی ایجاد نشود.
شرایط لازم برای نصب آسانسور در بالکن ساختمان های قدیمی
- فضای مورد نیاز برای نصب حداقل باید 120*120 با درب طبقه لولایی ودرب کابین اتوبوسی و یا 140*140 با درب تمام اتوماتیک می باشد. برای اندازه های کمتر یا فضای کوچک تر از این مقدار نمی توان آسانسور را اجرا کرد و با مشکل مواجه خواهید شد.
- نیاز به أخذ مجوز شهرداری وجود دارد. برای ساختمان هایی که پایان کار ندارند این امر ضرورت دارد اما اگر ساختمانی پایان کار داشته باشد نیازی به اخذ مجوز نیست.
- اگر نیاز باشد لازم است که برق سه فاز تهیه گردد.
- کارهای مربوط به ساختمان و بنا توسط پیمانکار انجام خواهد شد تا بستر مناسب برای نصب فراهم گردد.
- اغلب آسانسورهایی که در بالکن نصب می شوند برای ساختمان های قدیمی مسکونی و اداری یا ساختمانهای تجاری در نظر گرفته شده اند. از این جهت باید توجه داشت که مقاومت ساختمان مناسب باشد و امکان تقویت آن نیز وجود داشته باشد.
- تعیین محل مناسب برای انجام کار، از ابتدا تا انتها باید مورد بررسی به لحاظ فنی قرار بگیرد. در این صورت برای قسمت هایی با فضای کم، کابین کوچک در نظر گرفته خواهد شد که ظرفیت تعداد نفرات آنها کمتر است.
- آسانسورهای کششی، هیدرولیک و هوم لیفت برای این منظور گزینه مناسبی هستند. اغلب در این موارد از کابین های شیشه ای برای بالکن استفاده می شود تا نمای ظاهری را حفظ کند.
نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
در دنیای امروزی، پیشرفت تکنولوژی در تمامی بخش های ساخت و ساز قابل مشاهده است، به همین دلیل در ساخت بیشتر ساختمان های مسکونی نوساز، به منظور سهولت در رفت و آمد ساکنان، آسانسور تعبیه می شود. نصب آسانسور های کششی، هیدرولیک یا هوم لیفت در ساختمان های مختلف با توجه به نظر کارشناسانی که در زمینه نصب آسانسور فعالیت دارند صورت می گیرد و هزینه نصب هر یک متفاوت است.
به طور کلی، بیشتر ساختمان های قدیمی، فاقد آسانسور هستند و با توجه به اینکه درصد بالایی از ساکنان این ساختمان ها افراد سالخورده هستند، رفت و آمد از پله ها برای آنها دشوار است. در این میان، بسیاری از ساختمان های قدیمی هم از نظر موقعیت مکانی عالی هستند و دسترسی خوبی به مراکز خرید و دیگر مکان های تفریحی و رفاهی دارند، به همین جهت، ساکنان آنها تمایلی به فروش آپارتمان خود و جابه جایی ندارند و ترجیح می دهند به جای فروش آپارتمان، نظر دیگر ساکنان را نیز جلب کنند و برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی اقدام نمایند.
شرایط نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی اگر دارای فضای کافی باشند، به راحتی امکان پذیر می باشد. بهترین فضا برای نصب آسانسور در ساختمان قدیمی، راه پله و نورگیر است. در ساختمان های قدیمی که دارای فضای کافی در راه پله ها برای نصب آسانسور می باشند، بدون نیاز به تخریب بخش هایی از ساختمان، نصب و راه اندازی آسانسور انجام می گیرد. این کار توسط افراد ماهر و کاربلد امکان پذیر است.
برای اقدام به نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی در مرحله اول، رضایت تمامی ساکنان ساختمان لازم است، زیرا هزینه نصب آسانسور بر عهده تمامی ساکنان میباشد. در مرحله دوم برای نصب آسانسور، نیاز است که ساختمان دارای جواز پایان کار باشد؛ در صورتیکه یک ساختمان، جواز پایان کار نداشته باشد، امکان نصب آسانسور وجود ندارد و غیر قانونی می باشد. از سویی دیگر، یکپارچگی ساختاری ساختمان اهمیت دارد؛ برای این که مشخص شود که آیا ساختمان می تواند نصب آسانسور را تحمل کند یا خیر؛ بنابراین ایمنی ساختمان از نظر تحمل آسانسور اهمیت بسزایی دارد. آسانسور باید با ظرفیت حداقل 4 نفر مسافر ارائه شود. گودال باید حداقل 1.6 متر زیر سطح کف بالابر، عمق داشته باشد.
فضای مناسب نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
پرداخت هزینه نصب آسانسور برای هر طبقه متفاوت است و به ترتیب، افرادی که در طبقات بالاتر ساکن هستند موظفند هزینه بیشتری را برای نصب آسانسور پرداخت کنند؛ زیرا نصب آسانسور برای این افراد ضروری تر می باشد و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختمان هایی که فضای کافی برای نصب آسانسور وجود ندارد، کار، دشوارتر است و باید از فضاهای دیگری استفاده کرد.
در بعضی از مواقع برای ایجاد فضای مناسب برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی، نیاز است بخشهایی از ساختمان تخریب شود که در این صورت، علاوه بر افزایش هزینه نصب و راه اندازی آسانسور، جلب رضایت تمامی ساکنان ساختمان نیز دشوارتر می شود. نصب آسانسور در ساختمان هایی انجام می شود که تعداد طبقات آنها سه طبقه و یا بیشتر باشد. انتخاب نوع آسانسور با توجه به فضای ساختمان و تشخیص کارشناسان خبره که در این زمینه فعالیت دارند، انجام خواهد شد.
در صورتی که ساکنان ساختمان های قدیمی برای نصب آسانسور، تمامی مجوزهای قانونی مربوطه را نگرفته باشند، در صورت بروز مشکل برای آسانسور نمی توانند از بیمه حوادث استفاده کنند، بنابراین أخذ مجوزهای قانونی از مهم ترین اصول نصب آسانسور می باشد. بسیاری از ساختمانهای تجاری و اداری قدیمی نیز فاقد آسانسور هستند و این موضوع موجب ایجاد خستگی و اتلاف وقت در رفت و آمد می شود. نصب آسانسور در ساختمان های مسکونی قدیمی، اداری و یا تجاری موجب حفظ آسایش و رفاه افراد می شود و نمایی زیباتر به ساختمان می بخشد.
مزایای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
مهم ترین مزایای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی شامل موارد زیر می باشد:
- ایجاد رفاه، سهولت و امنیت در رفت و آمد
- افزایش قیمت ساختمانهای قدیمی
- کمک به ایجاد فضایی زیبا بدون تغییر ساختار کلی ساختمان
- سهولت در فروش واحد مسکونی و یا رهن و اجاره آن
هزینه نصب آسانسور در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری با توجه به عوامل مختلفی تعیین میشود که مهم ترین آنها شامل توقف در طبقات، نوع آسانسور، فضا و محدودیت ساختمان، نحوه کیفیت و اجرای نصب آسانسور، ظرفیت کابین آسانسور، کیفیت درب، ریل، موتور و کابین آسانسور و قیمت قطعات آسانسور می باشد. با توجه به این که نصب و راه اندازی آسانسور، کاری کاملاً تخصصی است، پیشنهاد می شود در این زمینه از افرادی که دارای دانش، تجربه و مهارت کافی می باشند کمک بگیرید.
نصب آسانسور هیدرولیک
نصب آسانسور هیدرولیک در ساختمان، شرایط ایمن تری را برای آسانسورهای خانگی و تجاری فراهم می کند. آسانسورهای هیدرولیک، با جک مستقیم از زیر یا بقل ، ایمن ترین تجهیزات هستند، بنابراین می توان در مواقع اضطراری مانند آتشسوزی و زمین لرزه به آنها اطمینان کرد. اگرچه طبق استانداردهای ساختمان، استفاده از آسانسورها در اینگونه موارد بحرانی پیشنهاد نمیشود. نکات کوچک و بزرگی برای نصب انواع آسانسور هیدرولیک وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.
به طور کلی، نصب آسانسور هیدرولیک در ساختمان شامل در نظر گرفتن یک قسمت مجزا در خانه مسکونی یا ساختمان تجاری است. عمدتاً آسانسورهای هیدرولیکی برای نصب در فضای داخلی طراحی شده اند، اما این تجهیزات قابلیت این را دارند که در فضای بیرون خانه هم نصب شوند. برای نصب آسانسورهای هیدرولیکی باید سیم کشی مناسب آسانسور اجرا شود و چاهک مناسب حفر گردد. ایمن سازی کف چاهک و دیواره های آن از اصول استاندارد آسانسور است.
استاندارد جهانی نصب آسانسور،در امریکاازطریق استاندارد ASME A17.1 و در اروپا EN81 معرفی می شود، اما منابع استاندارد در هر کشور می توانند تفاوت هایی داشته باشند.درایران این استاندارد 2-6303 می باشد. آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به سیم کشی و کابل کشی برق و روشنایی دارند و خط تلفن اضطراری هم باید برای آنها اجرا شود. در ادامه به مهمترین نکات در نصب آسانسور هیدرولیک در ساختمان اشاره می کنیم. در هر قسمت یک سری استانداردها تعریف می شود که باید آن را از شرکت آسانسور یا تکنسین های این حوزه بخواهید.
برای نصب آسانسور هیدرولیک به نکات زیر توجه کنید!
برای اطمینان از اینکه آسانسور هیدرولیکی مورد درخواست شما مطابق با کدهای ایمنی و استاندارد آسانسور نصب شده است و مطمئن شوید که به درستی کار می کند، نکات زیر را برای نصب آسانسور هیدرولیک در ساختمان دنبال کنید:
- مرحله اول: حفر گودال و پایه ریزی مناسب
اولین قدم در نصب آسانسور هیدرولیک با جک مستقیم از زیر در ساختمان، ایجاد یک گودال یا چاهک است. گودال باید با عمق مناسب، درست زیر پایه یا طبقه همکف خانه حفر شود. پس از حفر گودال، یک سوراخ یا حفره اضافی تر برای قرار دادن سیلندر پیستون نیز باید در نظر گرفته شود. با استفاده از بتن ریزی و ابزارهای مناسب، این گودال در ابعاد استاندارد تنظیم خواهد شد.
- مرحله دوم: نصب تجهیزات آسانسور
پس از آماده سازی مقدمات، نوبت به نصب کامل تجهیزات آسانسور هیدرولیکی می رسد. بهترین تکنسین های نصب آسانسور در شرکت ها افرادی هستند که پس از آماده سازی مرحله قبلی، کابین آسانسور، پمپ، جک و تجهیزات وابسته را در جای خود مونتاژ و نصب میکنند. مونتاژ تجهیزات آسانسور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
نکته مهم: برخی از انواع شرکت های آسانسور، تجهیزات آسانسور هیدرولیکی را به صورت مونتاژ شده در کارخانه آماده می کنند تا فقط برای نصب در محل آماده باشد. برخی دیگر از شرکت های آسانسور به این صورت عمل می کنند که تجهیزات آسانسور هیدرولیک را به محل نصب اعزام کرده و سپس در آنجا مونتاژ می کنند قبل از خرید آسانسور، درباره تمام این مراحل با تکنسین ها و شرکت آسانسور صحبت کنید.
- مرحله سوم: ایمن سازی کابین آسانسور
یکی دیگر از مهمترین مراحل نصب آسانسور هیدرولیک، ایمن سازی کابین آسانسور است. پس از آنکه بالابر را نصب کردید و اتصال پمپ به جک را برقرار ساختید، زمان آن رسیده که کابین آسانسور را محکم و ایمن کنید. در ادامه برای تامین منبع برق باید کابل کشی درست انجام شود. سپس مطمئن شوید که روغن هیدرولیکی به مخزن مخصوص اضافه شده و لوله کشی های مناسب برای انتقال این روغن بین جک آسانسور و اجزای برقی انجام گرفته است. برای ایمن تر بودن تمام مراحل نصب آسانسور هیدرولیک، بهتر است درب ورود و خروج آسانسور، تهویه آسانسور، چراغ های اضطراری، خطوط ارتباط فوری، تلفن اضطراری و سیستم های حسگرهای دود در پایان کار به خوبی چک و کنترل شود. پس از انجام مراحل فوق، آسانسور هیدرولیک در ساختمان مسکونی و تجاری آماده راه اندازی است.
نصب آسانسور هیدرولیک توسط بهترین شرکت آسانسور
نصب آسانسورهای هیدرولیکی در ساختمان، کاری نیست که شخصاً خودتان بتوانید آن را انجام دهید! پیمانکاران نصب آسانسور و بهترین شرکت آسانسور به شما در کار نصب و راه اندازی کمک خواهند کرد. شرکت آسانسور می تواند تکنسین های خود را به محل اعزام کند تا محل نصب آسانسور را ارزیابی کنند. جدیدترین مدل های آسانسور هیدرولیک برای ساختمان های مسکونی و آپارتمان ها را می توانید از شرکت ما بخواهید. نصب آسانسور با ضمانت ایمنی و کیفیت برای شما اجرا خواهد شد و با خیال راحت و مطمئن بابت خرید آسانسور و نصب آن اقدام نمایید.
نصب آسانسور بیرون ساختمان
نصب آسانسور بیرون ساختمان شرایطی را فراهم می کند تا رفت و آمد به طبقات مختلف از محیط بیرون ساختمان راحتتر باشد. آسانسورهایی که در بیرون از ساختمان نصب می شوند، معمولاً یا کاربری خانگی دارند یا به صورت بالابرهای مختلف در محیط های صنعتی و کارگاهی طراحی شده اند. متداول ترین کاربردهای آسانسور برای بیرون از ساختمان همان آسانسورهای خانگی است. طراحی و ساخت آسانسور خانگی، دستورالعمل های خاص خودش را دارد.
آسانسورهای خانگی، زیباتر، جادار و جذاب هستند و می توان آنها را در طرح و مدل های متنوع ساخت و نصب کرد. اگر میخواهید آسانسور در محیط بیرون ساختمان خود نصب کنید، یا یک آسانسور مناسب در حیاط داشته باشید ابتدا باید تصمیم بگیرید که کدام نوع آسانسور برای شما مفیدتر است. صرف نظر از سال ساخت ساختمان، می توان آسانسورهایی با بهترین تجهیزات را نصب کرد . در میان انواع آسانسورها، در حال حاضر آسانسورهای هیدرولیک برای خانه ها پیشنهاد می شوند، اما باید قبل از نصب بدانید که آیا فضای کافی را در اختیار دارید یا خیر. نصب آسانسور بیرون ساختمان اهمیت زیادی دارد؛ همانطور که نصب این تجهیزات در داخل ساختمان حائز اهمیت است. در هر صورت، یک سری نکات وجود دارد که باید به آن پرداخته شود. از آنجایی که این موضوع در صنعت آسانسور و استانداردهای نصب آسانسور بسیار حساس و دقیق است، در قسمت بعدی نکات کلی را برای نصب آسانسور معرفی می کنیم.
نصب آسانسور به نوع آسانسور و مدل آن بستگی دارد!
یکی از مهمترین نکات برای نصب آسانسور بیرون ساختمان این است که توجه کنید مدل آسانسور شما از کدام نوع است. متداول ترین و رایج ترین انواع آسانسور به سه دسته تقسیم بندی می شوند. این سه دسته را در قسمت زیر به اختصار بررسی می کنیم:
- انواع آسانسور هیدرولیکی یا آسانسور کابلی:
وقتی صحبت از آسانسور به میان می آید، اکثر مردم فکر می کنند آسانسور، تجهیزاتی است که باید داخل یک محفظه در دیوار پنهان شده باشد. این در حقیقت یک تعبیر کلی است. برخی از انواع آسانسورهایی که در بیرون ساختمان نصب می شوند، متشکل از یک کابین هستند که شما می توانید کل اجزای کابین آسانسور و اتصالات آن را به طور واضح ببینید. آسانسور هیدرولیکی بر اساس حرکت یک پیستون حاوی سیال کار می کند. این آسانسور انرژی خود را از پمپ هیدرولیک و کابل برق تامین کرده اما در حالت آسانسور کابلی، انرژی حرکتی توسط موتور گیربکسها و جابجایی کابین آسانسور و قاب وزنه توسط فلکه کشش آن انجام میشود. لازم به ذکر است که آسانسورهای کابلی یا آسانسور کششی، برای مصارف خانگی کمتر متداول هستند و اکثر خانواده ها به فناوری آسانسور هیدرولیکی علاقه بیشتری دارند.
- انواع آسانسور پنوماتیک تحت خلاء:
این دسته از انواع آسانسورهای جدیدتر، تجهیزاتی هستند که بر اساس سیستم پنوماتیک خلأ کار می کنند. این آسانسورها بدون شفت بوده و مقرون به صرفه تر هستند. آسانسورهای پنوماتیک معمولاً بهترین گزینه برای نصب آسانسور بیرون ساختمان محسوب می شوند. سیستم پنوماتیک برای این آسانسورها با تجهیزات بسیار ساده قابل راهاندازی است. آسانسورهای بیرون ساختمان از این مدل، در کنار راه پله و یا مکانی دیگر نصب می شوند.
- انواع آسانسور بدون شفت:
سومین دسته از تقسیم بندی آسانسورها برای نصب در ساختمان آسانسورهای بدون شفت هستند. این آسانسورها از کابین مستطیل شکل تشکیل شده که یک مسیر را به سمت بالا و پایین طی می کنند. آسانسور بدون شفت، قیمت ارزان تری دارد، اما از نظر طراحی و ساخت به اندازه دو گزینه قبلی جذاب نیست.
فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور بیرون ساختمان
در حال حاضر آسانسور هیدرولیکی بهترین گزینه برای نصب آسانسور بیرون ساختمان است، اما مهمترین سوال این است که چه مقدار فضا را باید برای این کار در نظر بگیرید؟ اگر آسانسورها ابعاد بیشتر از آنچه که شما نیاز دارید را دارند، باید فضای بزرگتری را برای نصب تعیین کنید. برای نصب آسانسور در بیرون از ساختمان مشخص کنید که چند نفر از آسانسور استفاده میکنند، و نیاز روزانه به رفت و آمد با این تجهیزات چقدر است.
فضای مورد نیاز برای نصب آسانسورهای هیدرولیکی در بیرون ساختمان، تاحدودی بیشتر از سایر مدل های آسانسور است. برخی از انواع آسانسور این قابلیت را دارند که فضایی را در کنار آسانسور تعبیه کنید تا افراد معلول همراه با صندلی چرخدار نیز بتوانند از آن استفاده کنند. ممکن است یک آسانسور به فضای حداقل یک تا دو متر مربعی نیاز داشته باشد و در مقابل، مدل های آسانسور را باید در فضایی بیشتر از ۲ متر مربع نصب کرد. اندازه کابین آسانسور هم طبق استانداردها تعریف شده است که در این صورت لحاظ میشود.
ملاحظات کلی برای نصب آسانسور بیرون ساختمان
درباره نصب آسانسور بیرون ساختمان یک سری ملاحظات کلی و اطلاعات عمومی وجود دارد. برای نصب باید یک گودال مناسب حفر کنید تا پایه ریزی و فونداسیون برای تجهیزات آسانسور آنجا قرار گیرند. طبق فرآیند نصب آسانسور، این گودال یا همان چاه آسانسور باید از طریق بلوک های سیمانی، مقاوم سازی شود. ابعاد و اندازه های گودالی که برای آسانسور حفر می کنید، طبق استاندارد آسانسور تعریف شده است. برای نصب آسانسور در فضای بیرونی ساختمان باید از کارشناسان و تکنسین های این حوزه کمک بگیرید. این شرکت آسانسور که بهترین تجهیزات را مطابق با استانداردهای جهانی تولید کرده، می تواند راهنمای شما باشد.
به طور کلی، الزامات نصب اسانسور، به خصوص آسانسورهای خانگی، به فضایی که در دسترس دارید و مدل آسانسور مورد نظر شما بستگی دارد. سن ساختمان مشخص می کند که کدام انواع آسانسور برای شما مناسب تر است. پیشنهاد می کنیم با بهترین شرکت آسانسور تماس بگیرید تا بر اساس شرایط خاص ساختمان شما، قیمت نصب آسانسور بیرون ساختمان را برای تان تعیین کنند.
فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور
در این مقاله قصد داریم درباره فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور صحبت کنیم. امروزه کسی نیست که با آسانسور آشنایی نداشته باشد و بیشتر ساختمان های چند طبقه مجهز به این اتاقک متحرک هستند. این وسیله پرکاربرد سال هاست در سراسر جهان مورد استفاده و استقبال شدیدی قرار گرفته و وجود آن در ساختمان ها جزو آپشن های یک ساختمان تعریف می شود. آسانسورها با توجه به نوع ساختمان و ظرفیت می توانند متفاوت انتخاب شوند. رعایت استانداردهای ابتدایی در نصب و راه اندازی آسانسور بسیار مهم است. یکی از مهم ترین مواردی که در نصب یک آسانسور باید رعایت شود، بررسی فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور می باشد. باید دقت کنید که منحصرا در این مورد، اگر استانداردهای لازمه رعایت نشود و نصب آسانسور طبق قوانین صورت نگیرد، ممکن است خسارت های زیادی را در آینده به بار آورد. از این رو برای آشنایی بیشتر با فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فضای مورد نیاز برای موتورخانه آسانسور
اکثراً موتورخانه های آسانسور در بالای چاه آسانسور ساخته میشوند. موتورخانه عموماً جای تجهیزاتی مانند موتور گیربکس، تابلو فرمان و تابلوی برق سه فاز می باشد. ارتفاع موتورخانه با در نظر گرفتن بالا آمدن سکوی موتورخانه برای تامین فضای بالاسری از روی سکو به دلیل تامین ارتفاع 1.80 تا زیر سقف موتورخانه، از کف تا پشت بام تعیین خواهد شد.
عمق درب چاه برای نصب آسانسور
برای تعیین عمق درب چاه جهت نصب آسانسور، باید دقت کنید که آسانسورهای دارای درب های نیمه اتوماتیک، معمولاً حدود ۲۰سانتی متر از عمق یک چاله اسانسور را پر می کنند و آسانسورهای با درب اتوماتیک از نوع تلسکوپی ، عمق بین ۲۵ تا ۳۵ سانتی را اشغال می کند.
فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور
برای تعیین ابعاد کابین آسانسور، نیاز است که ظرفیت آن را بررسی کنید. معمولاً این ابعاد توسط شرکت های معتبر آسانسور بر اساس مقررات و استانداردهای آسانسورسازی، برای حداکثر مساحت در هر ظرفیت تعیین میگردند. برای محاسبه مساحت اصلی، مساحت داخل کابین اندازه گیری می شود و فضای اضافی سمت در آسانسور به عنوان مساحت اصلی حساب نمی شود. برای نصب آسانسور به فضای استانداردی نیاز دارید که طبق قانون نصب، این فضا شامل سه قسمت عمودی، افقی و فضای مورد نیاز برای موتور خانه است. البته که این موضوع را در نظر بگیرید که برای وزنه تعادل آسانسور، محلی که برای نصب باید درنظر بگیرید ، چیزی حدود ۳۰ سانتی متر باید باشد. البته در آسانسورهایی با ظرفیت بالا، وزنه های تعادل معمولا به کنار کابین منتقل می شوند.
پایان کار نیازمند نصب آسانسور و اخذ استاندارد است !
آسانسور از زمانی که اختراع و ساخته شد تا به امروزه جزو یکی از مهم ترین و مؤثر ترین اختراعات به شمار می رود که در بسیاری از مواقع کار انتقال را برای افراد راحت می کند. آسانسورها در مکان هایی مثل مرکزهای تجاری و تفریحی، ساختمان های مسکونی و بسیاری از شرکت ها، کارخانه ها و اداره ها نصب می شوند و رفت و آمد را برای کارکنان و مراجعه کنندگان آسان تر از گذشته کرده اند. مهندسان برای طراحی و تولید آسانسور دقت زیادی به خرج می دهند و سعی می کنند از بهترین و باکیفیت ترین قطعات برای ساخت آن استفاده کنند. آسانسور با قوانین و مقررات معینی و مطابق با استانداردهای جهانی ساخته می شود و نصب دقیق آن بسیار مهم است.
نصب اشتباه و غیر اصولی این وسیله کاربردی می تواند منجر به مشکلات و حادثه های زیادی شود؛ به همین دلیل توصیه می شود یک تیم نصب کننده متشکل از افراد متخصص را برای نصب آسانسور انتخاب کنید. البته نصب هرگونه آسانسور در مکان های مختلف نیاز به مجوزهای زیادی دارد که ما در ادامه این مقاله شما عزیزان را با نصب آسانسور و گرفتن مجوز آن آشنا خواهیم کرد.
پایان کار بعد از نصب آسانسور
بسیاری از افرادی که در کار ساخت و ساز خانه، پاساژ و... هستند و خواستار نصب آسانسور در آن مکان می باشند، باید با یک شرکت معتبر برای نصب آسانسور قرارداد ببندند و این شرکت بعد از در نظر گرفتن همه جوانب و مطمئن شدن از استاندارد و ایمن بودن ساختمان ، طراحی و نصب آسانسور را انجام داده و آنرا تحویل شرکت های بازرسی استاندارد میدهند. پس از تایید و ارسال مدارک به آتش نشانی ، شهرداری و مهندسان متخصص ساختمان سازی با بررسی همه موارد ، مجوز پایان کار ساختمان و استفاده از آن را صادر می کنند. برخی از ساختمان های قدیمی که از ساخت آنها مدت زیادی می گذرد؛ به دلیل حفظ امنیت، مجوز برای نصب آسانسور به آن ها داده نمی شود. در واقع اگر مالک ساختمان یا مرکز تجاری یا اداری، بدون ارائه پایان کار و بدون دریافت مجوز اقدام به نصب آسانسور کند، جریمه سنگینی خواهد شد.
برای گرفتن مجوز رسمی برای نصب آسانسور شما نیاز به تایید سازه ساختمان دارید تا به راحتی مجوز نصب آسانسور را در ساختمان و یا شرکت مدنظرتان را بگیرید. البته به یاد داشته باشید که خرید آسانسور را حتماً از شرکتی معتبر و با سابقه انجام دهید. این شرکت ها معمولاً محصول خود را ضمانت می کنند. ساختمان های قدیمی که اجازه نصب آسانسور ندارند؛ می توانند بعد از بازسازی اصولی ساختمان و دریافت مجوزها و تاییدیه سازه ساختمان از مهندسان شهرداری و آتش نشانی ، مجوز نصب آسانسور را دریافت کنند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!