
0 دیدگاه ها
نصب ریل آسانسور (مراحل، استانداردها و نکات فنی)
نصب ریل آسانسور، مطابق با قوانین و استانداردها برای این است که اطمینان حاصل شود این تجهیزات با ایمنی بالا کار می کنند و کیفیت نصب نیز تضمین می شود. ریل ها برای انواع آسانسور، اجزای کلیدی هستند و به منزله چهارچوب یا اسکلت اصلی سیستم بالابری محسوب می شوند. بهترین تولید کنندگان ریل آسانسور از مواد اولیه بادوام و مقاوم برای ساخت این پروفیل ها استفاده می کنند تا ریل ها بتوانند در هر شرایط، حتی هنگام حریق یا تنش و فشار زیاد، استحکام خود را حفظ کنند. متداول ترین مواد اولیه برای ساخت ریل آسانسور، فولاد و آلومینیوم است. این ریل ها می توانند تا چند صد کیلوگرم فشار و بار را تحمل کنند.
انواع ریل آسانسور علاوه بر عملکرد اصلی خود در سیستم بالابری، همچنین می توانند چندین هدف دیگر را دنبال کنند؛ که شامل کمک به تقویت سیستم ترمز کابین آسانسور و تنظیم سرعت حرکت آن است. شاید ده ها مقاله درباره نصب ریل آسانسور و انواع تجهیزات مورد نیاز خوانده باشید اما در این مطلب می خواهیم به طور تخصصی و با جزئیات بیشتر به این مورد بپردازیم. نصب ریل در سیستم بالابری انواع آسانسور، پارامترهای مختلفی را پوشش می دهد. با ما همراه باشید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم.

ریل آسانسور، یک مسیر هدایت کننده
ریل آسانسور، حکم مسیر راهنما است. این یک چهارچوب ساختاری است که در طبقات، تکرار می شود و در حقیقت، مسیر مستقیم را برای حرکت کابین آسانسور ایجاد می کند. ریل ها هستند که به وزن تعادل هنگام بالا و پایین رفتن کابین در چاه آسانسور، دستور می دهد. ریل ها، پروفیل یا مقاطع فولادی با اندازه و ضخامت های معین هستند که از فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود؛ و پایداری و ایمنی را به حداکثر حالت ممکن می رسانند.
نصب ریل آسانسور به صورت عمودی در سراسر چاه انجام می گیرد؛ در واقع، آنها در دو مجموعه نصب می شوند؛ یکی برای کابین آسانسور و دیگری برای وزن های تعادل. ریل ها دارای سطح مقطع T شکل هستند و پایه آنها با سطح، همتراز می شود. یک سری غلتک ها و کفشک هایی در امتداد ریل های هدایت کننده روی کابین و قاب وزنه نصب می شوند تا شرایط لغزندگی مناسب را برای کابین و وزنه تعادل ایجاد کنند. این ریل ها از تاب خوردگی یا انحراف مسیر کابین و قتب وزنه جلوگیری می کنند.
اهمیت نصب استاندارد ریل آسانسور به اندازه ای است که قوانین سخت گیرانه ای برای آنها وجود دارد. یک عملیات کنترل شده و تحت نظارت مهندسان، ایمنی و دوام ریل ها و عملکرد بهینه کل سیستم بالابری را تضمین می کند. ریل ها باید با دقت و طبق اندازه ها و دستورالعمل های مندرج در یک مرجع استاندارد در جای خود نصب شوند.
کنترل شرایط اضطراری با نصب استاندارد ریل آسانسور
گاهی برخی حوادث در عملکرد یک آسانسور، اجتناب ناپذیر هستند! با این حال، مهندسان تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا یک سیستم بی عیب و نقص را پیاده سازی کنند. نصب ریل آسانسور اگر به درستی و تحت نظارت انجام گیرد، بدون شک می تواند در شرایط بحرانی و حوادث غیر مترقبه نیز ایمنی را تأمین کند. در هر زمان که شرایط اضطراری مانند قطعی برق یا خرابی سیستم و حتی بلایای طبیعی اتفاق بیوفتد، آسانسورها باید ایمن باشند. ریل های هدایت کننده آسانسور، پایداری و تراز کابین را حفظ نموده و از منحرف شدن یا حرکت ناایمن یا انحراف و سقوط آن جلوگیری می کنند. جالب است بدانید که ریل ها در سیستم آسانسور، امکان عملیات دستی را برای اپراتور فرآهم می کنند. در این حالت، پرسنل اجازه دارند در شرایط مسدود شدن درب آسانسور، وارد محفظه محل ریل ها شوند و آنها را بررسی کنند. ریل ها بر عملکرد ترمز اضطراری نیز تأثیر بسزایی دارند.

طبقه بندی انواع ریل آسانسور
انواع ریل آسانسور از نظر شکل ظاهری، اندازه و شکل سطح مقطع و ضخامت با هم متفاوت هستند. نصب ریل ها بر اساس اتصالات پیچ و مهره و براکت ها انجام می گیرد. نوع عملکرد یک سیستم آسانسور مشخص می کند که برای نصب به کدام یک از انواع ریل نیاز است. از طرفی دیگر، برای نصب ریل آسانسور باید دقت کنید که سیستم قرار است چقدر بار یا وزن را تحمل کند، حداکثر سرعت حرکت آسانسور چقدر است و اندازه کابین چقدر است. بر اساس معیارهای فوق، انواع ریل آسانسور شامل ریل سراسری یک تکه (Solid Elevator Guide Rail)، ریل توخالی (Hollow Elevator Guide Rail) و ریل پله برقی (Escalator Guide Rails) است.
ریل های یک تکه یا سراسری، در واقع مقاطع فولادی جامد هستند. این ریل ها گاهی از یک مقطع سراسری آلومینیوم نیز ساخته می شوند. این ریل ها نسبت به مدل های دیگر، بادوام ترین و قابل اعتمادترین برای نصب آسانسورها هستند. دلیل محبوبیت ریل یک تکه فولادی، استحکام فوق العاده بالای آن است؛ به ویژه برای آسانسورهایی که قرار است وزن های زیادی را تحمل کنند. برای ساختمان های بسیار مرتفع، نصب ریل آسانسور با پروفیل های فولادی یک تکه، بهترین انتخاب است.
دسته دوم ریل ها، پروفیل های توخالی هستند که برای آسانسورهایی با وزن بار کمتر به کار می روند. دوام عملکرد این نوع ریل ها چیزی حدود 5 تا 10 سال است. برای ساختمان های مسکونی با تعداد واحد کمتر که نیاز به وزن بیشتر در کابین نیست، نصب ریل آسانسور با مقاطع فولادی توخالی، پیشنهاد می شود. این ریل ها از نظر اندازه و ضخامت نیز به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند.
ریل های مخصوص پله برقی، نیازهای منحصر به فرد برای این نوع سیستم های بالابری را تأمین می کنند. این ریل ها موضوع صحبت ما نیستند اما در جای خود بسیار اهمیت دارند. نصب ریل های برقی برای سطوح شیبدار و تضمین ایمنی افراد، تحت نظارت مهندسین انجام می گیرد. ترازبندی ریل برای هر مکان، مهم است.
اندازه استاندارد ریل آسانسور و نحوه نصب آن
اندازه استاندارد ریل آسانسور به شرایط ساختمان مورد نظر بستگی دارد. یک اندازه متداول برای عرض و ارتفاع ریل ها وجود دارد که طبق آن می توان عمل کرد. حدود اندازه عرض ریل آسانسور، 75 تا 300 میلی متر و اندازه ارتفاع آن، 150 تا 500 میلی متر است. توجه داشته باشید که این اندازه ها در حد متوسط بیان شده اند، اما قطعی نیستند! انتخاب و نصب ریل آسانسور باید بر اساس بار کابین، طرفیت و نیازهای عمومی دیگر انجام گیرد. مسافت پیموده شده در مسیر عمودی بر روی نصب ریل ها تأثیر دارد. همه مراحل نصب در هر ارتفاع باید طبق استانداردها و با نظارت کامل صورت گیرد. عملیات نصب ریل آسانسور شامل این موارد است: برنامه ریزی و آماده سازی مکان قرار دادن ریل ها در مسیر ترازبندی ایمن سازی ریل ها بررسی شاقول و سطح نصب براکت ها و تکیه گاه بازرسی ایمنی اجرا و نظارت نهایی.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!